Toneelgroep - Algemene informatie

Toneelgroep Helwerd is de naam van de ad-hoc groep waarmee regisseur Albert van Ham toneelproducties maakt voor het Bernleftheater. De naam is ontleend aan het buurtschap waar het theater staat. Elk jaar kiest hij een bestaand stuk uit waarna de groep spelers en medewerkers wordt samengesteld. Er is een bepaalde vaste kern die wordt aangevuld met nieuwe mensen.

 

Albert van hamAlbert van Ham (1950) heeft heel veel ervaring als regisseur in het amateurtheatercircuit.  In het verleden is hij actief geweest bij verschillende rederijkerskamers en toneelverenigingen met stukken van o.a. Alan Ayckbourn, Neil Simon, Georges Feydeau, Chiem van Houweninge, Eric Schneider, Edward Albee.

 

Als eigen producties regisseerde hij de monoloog Xantippe van Cocky van Bokhoven en Rolbrug van Bouke Oldenhof. Met dit laatste stuk heeft hij in 1999 meegedaan aan het landelijk festival amateurtheater in Amsterdam.

 

Voor theatergroep WAARK heeft hij stukken vertaald in het Gronings en deze ook geregisseerd: De Dainstlift van Harold Pinter, Het Aanzuik en Over Hou Schoadelk Tebak Is van Anton Tsjechov. Als acteur heeft hij o.a. gespeeld in Met Gesloten Deuren van Jean-Paul Sartre, bij theatergroep Waark in De Kniezebieter, Gelokkege Doagen en Scholten Zienent, in de speelfilm Aletta Jacobs, Het Hoogste Streven van Nouchka van Brakel en in de televisieserie Bruin Goud van Jonne Severijn. Tegenwoordig is hij alleen actief in zijn eigen theater.

 

 

Contact
Bestel nu uw kaarten
© 2006 - Kortsluiting